Välbesökta utbildningsdagar med fokus på framtida utmaningar

/Other/assa-se/om-assa/ASSA-nyhetsbrev/2018-3/ASM-kurs%20torsdag(2).JPG

Årets utbildningsdagar för lås- och säkerhetsbranschen i SLR:s regi lockade över 330 deltagare till Radisson Blu Arlandia.

Under fem intensiva dagar har anställda och ansvariga från SLR:s medlemsföretag över hela Sverige samlats för att fortbildas i sina olika yrkesroller. Bland annat har leverantörer från branschen och andra yrkeskunniga instruktörer hållit ett 40-tal olika kurser och föreläsningar i allt från produktnyheter och preparandkurser för gesällbrev till installationsutbildningar och kunskaper för ett praktiskt införande av den nya dataskyddsregleringen GDPR. Kurserna har uppskattats av deltagarna och många menar att utbildningsdagarna utgör en viktig del i att hålla sig ajour med branschen och de framtida utmaningar som den står inför. En av dessa utmaningar är att lås- och säkerhetsbranschen går allt mer mot att sälja ett helt trygghetskoncept snarare än enbart lås.

Nytt för 2018 års utbildningsarrangemang är att dessa har samkörts med både SHG:s och SLR:s årsmöte och kongress, som inledde respektive avslutade SLR-Dagarna. Fredagen som är sista dagen för årets SLR-Dagar avslutas med en färgsprakande bankett där det bjuds på en välsmakande tre-rätters-meny och underhållning; ett perfekt tillfälle för medlemmar från hela branschen att både träffas och nätverka.

Kommentarer om SLR-Dagarna och kurserna:

Sara Berggren från AB Luleå Låskonsult har bland annat gått ASSA:s kurs ASM på torsdagseftermiddagen.

-          Det var en väldigt givande kurs, informativ och enkel med bra tips och trix, så jag är väldigt nöjd med både upplägg och innehåll.

Olle Stenberg jobbar som butikslåssmed på Stockholms Låsservice City AB på Östermalm.

-          Jag har varit här i tre dagar och gått flera olika kurser, bland annat SSF 200, Yale Doorman och Cliq Remote. Idag har jag varit på heldagskursen för Gesällpreparander, säger Olle Stenberg och fortsätter: De kurser jag har gått har verkligen gett mig fördjupade kunskaper i det som jag kanske kunde litegrann om från början. Förutom kurserna som hållits dagtid har det även varit bra arrangemang på kvällarna med lite After Work där man kunnat träffa både nya och gamla branschkollegor. Jag vill definitivt delta igen nästa år!

Kommentar från Benny Jansson ordförande i SLR.

- Jag känner att årets SLR-Dagar har varit väldigt lyckat, säger Benny Jansson och fortsätter: Detta är ju en årligt stor händelse för branschen. Det är en stor palett av kurser att välja på under dessa dagarna och vi från SLR:s sida gläds åt att kunna medverka till att medlemsföretagen kan kompetensutveckla sin personal. Det är också en viktig parameter för att våra medlemsföretag ska kunna leva upp till de kraven som ställs på auktoriserade låsmästarföretag.

Text & Foto: Victoria E. Kiss Nylund