Dörrstängarmästerskapet 2017

/Other/assa-se/om-assa/ASSA-nyhetsbrev/2018-1/Finalister.jpg

Årets finalevent är nu genomfört och mästaren för 2017- års Monteringsmästerskap är korad. Finaleventet gick av stapeln i Finska Joensuu tillika hemvist för Abloy´s dörrstängarfabrik. En förväntansfull skara på 10 st finaldeltagare möttes upp på Arlanda för att ta flyget över till Finland och stundande finalhelg.

Finaldagen började med att vi hälsades välkomna av Antii Piitulainen och Tuija Kuokkanen från Abloy Finland samt Kim Rolandsen som är en av Abloys representanter i Sverige. Därefter följde lite Abloyhistorik och marknadsinformation samt en fabriksvisning ledd av Antti. (VP Door Control Abloy OY) Detta visade sig vara mycket uppskattat av samtliga och en bra uppvärmning/avslappningsaktivitet för spända finaldeltagare. 

Efter lunch var det så dags för resans höjdpunkt. Finalen skulle avgöras. Stämningen gick snabbt från lättsam och uppsluppen till något spänd och nervös. Samtliga herrar fick en och en genomföra finalen enskilt och gjorde en enastående insats. Resultat och tider talade sitt tydliga språk, det här är killar som vet hur man sätter upp en dörrstängare. Tävlingsledningen valde att efter finalmomentet hålla resultaten hemliga hela vägen fram till kvällens avslutningsmiddag och även denna text kommer hålla läsaren på halster en stund till. 

Efter avslutad finaltävling skulle nämligen samtliga deltagare belönas med en lika efterlängtat som omtalad aktivitet. Minibussar tog oss från Abloyfabriken ut till ett industriområde där en karavan av snöskotrar stod uppställda. En mycket uppskattad aktivitet som fick både adrenalin att pumpa och snön att yra under några roliga och fartfyllda timmar i de finska skogarna. Dagen avslutades sedan med att en utsökt middag serverades ute vid Lokkoranta och att resultaten från tävlingen presenterades. Spänningen och nyfikenheten gick nu nästan att ta på. Resultaten lästes upp och återigen kunde vi konstatera att Sveriges låssmeders okrönte konung i dörrstängarmontage kommer från A-Lås och heter Nichlas Skoog. För andra året i rad och i utklassningsstil vann han årets final och kan återigen titulera sig mästare! Vi säger ett stort grattis till Niklas men även till Martin Bernelid från Låssmeden Alexandersson som knep silverplatsen samt Magnus Olsson från Certego Växjö som slutade på bronsplats. 

Vi på ASSA vill passa på rikta ett stort tack och grattis till samtliga som deltog under finalhelgen, men även ett stort tack till alla som under 2017 deltagit i någon av alla uttagningstävlingarna som hållits runt om i landet. Närmare 200 deltagare kämpade om 10 finalplatser vilket vi är mycket glada och stolta över. Hatten av till Er alla! Stort tack även till samtliga från Abloy och främst då Tuija, Antii och Kim för ett trevligt, bra och professionellt bemötande under våra dagar hos Er.

Kenneth & Fredrik   

Läs alla nyheter här