ASSA stärker sitt kundfokus med hjälp av en ny organisation och ett nytt namn

Vi byter namn och anpassar vår organisation för att fortsätta bygga en tydligare skandinavisk struktur med ett ledande varumärke - allt för att ge våra kunder och partners ett ännu högre värde.

 

Varför?

Med den nya organisationen och det nya namnet skapar vi tydlighet och förenklar för såväl anställda som kunder och partners. En väl sammanhållen skandinavisk organisation och ett gemensamt namn ger oss förutsättningar att leverera bättre produkter och innovativa helhetslösningar.

 

Vad förändras?

I Sverige förenas företagen ASSA AB och ASSA OEM AB under det nya namnet ASSA ABLOY Opening Solutions Sweden AB. Sammanslagningen och namnbytet planeras vara genomfört den 1 november 2018.

Vi tar parallellt fram en ny skandinavisk organisation som kommer att gälla från och med 1 januari 2019.

Mycket kommer att vara detsamma; produkterna, erbjudandena, människorna och vår inriktning kommer inte att ändras. Vår lokala förankring och stolta historia kommer även fortsättningsvis vara med. Men du kommer att mötas av ett nytt namn och en ny logotyp på våra förpackningar, nytt utseende på vårt marknadsmaterial och ett nytt företagsnamn på skyltar, fakturor, orderbekräftelser, i mailsignaturer och så vidare.

− Vårt främsta syfte med förändringarna är att skapa en tydlig organisation som levererar en portfölj av produkter och lösningar för våra kunders och partners framtida utmaningar, säger Marie Samuelsson, Market Region Manager Scandinavia.

− Tillsammans bygger vi ett ledande varumärke som är globalt och välkänt. I framtiden kommer vi att möta marknaden med en portfölj av produkter och lösningar, allt med inriktning på kundupplevelse och enkelhet. Det kommer att öka vår konkurrenskraft och vi är fortsatt varumärket som står för innovativa lösningar som är smartare, mer integrerade och mer väldesignade.

 

Lär dig mer om ASSA ABLOY Opening Solutions

 

Frågor och svar

Hur märker jag som kund av organisationsförändringarna?

Svar »

Du kommer att märka av det på avsändar- och mottagaradressen – istället för ASSA AB eller ASSA OEM AB kommer det att stå ASSA ABLOY Opening Solutions Sweden AB.

Kommer jag att ha kvar min vanliga kontaktperson?

Svar »

Det är bara namnet som förändras. Våra produkter är desamma och du behåller din vanliga kundkontakt.

Vad är syftet med namnbytet?

Svar »

Vi bygger ett ledande varumärke genom att samla vår verksamhet under samma huvudvarumärke – ASSA ABLOY. 

Kommer det gamla varumärket försvinna från återförsäljarna?

Svar »

Varumärket ASSA kommer successivt ersättas av ASSA ABLOY hos återförsäljarna. Skyltar, marknadsmaterial, produkter och förpackningar kommer gradvis ersättas med ny logotype.

Hur påverkas sortimentet av rebrandingen?

Svar »

Det nya namnet påverkar inte sortimentet. Däremot kommer vi fokusera ännu mer på innovation och produktutveckling.

Vem kontaktar jag om jag vill veta mer?

Svar »

Vänligen kontakta din vanliga representant för att få svar på dina frågor.