ASSA ABLOY Opening Solutions fyller 140 år!1881-2021

140 år – från smide till framtidens fabrik

Herr Stenman startade ASSAs verksamhet för 140 år sedan i Eskilstuna. Då med smide. När vi i år 2021 firar vårt 140-årsjubileum har vi byggt framtidens fabrik där enbart den gamla stommen vittnar om forna dagar.

Skandinavisk cylindermontering i världsklass

Fabrikens nyckel- och cylindertillverkning blir unik. Nya monteringslinor med AI stödd testutrustning kommer att föra Herr Stenmans arv långt in i framtiden.

AI skapar högre kvalitet

Orderinformation från kunder kommer direkt till den nya monteringslinjen. Där förmedlas identitet, order och vad som ska göras till montör via ett nytt digitalt system. Produkten produceras och testas därefter i en automatisk AI-testutrustning som verifierar kvaliteten.

Hållbart klimat inne och ute

Fokus har lagts på att säkra en hållbar tillverkning och arbetsmiljö. Betydande del av pappershanteringen är borttaget. Hela taket är en solcellspark. Upprustning av tak och övrig isolering minskar el- och värmeförbrukning med 67 %. Förbättrad produktion, akustik och ljus skapar säkrare och attraktivare arbetsklimat.

Fakta:

8 000 kvm renoverad produktion.
3000 kvm nyrenoverad och nybyggd kontorsyta.
Premiär i augusti (produktionslinan klar Q3 2021).

Arkiv Sörmland porträtterar vår historia

Arkiv Sörmland är ett av Sveriges regionala enskilda arkiv. I sin verksamhet vårdar, bevarar och tillgängliggör de arkiv från förenings- och näringslivet i Sörmland. Med ASSAs rötter i Eskilstuna har arkivet har nu gjort en film som ramar in vår historia. Se den här!

Läs mer om Arkiv Sörmland här →

Från kundtidning till webinar

Vi tycker att det är viktigt med att informera och entusiasmera våra kunder. Idag gör vi det via möten och digitala plattformar. På 40-talet gjorde vi det genom tidningen Låset. Här ser du ett urval från den tidens annonsering.