CLIQ® Remote på Woodlands Country Club

År 2009 bytte Woodlands Country Club ut vissa äldre helmekaniska låscylindrar mot ett CLIQ®-system. Där uppdateras nycklarna i varje enskild cylinder. Hos efterföljaren CLIQ® Remote görs uppdateringen via Internet med mjukvaran CLIQ® Web Manager.

2009 byttes vissa gamla helmekaniska låscylindrar ut mot CLIQ®. Där sitter intelligensen i låscylindern, medan den sitter i nyckeln hos efterföljaren, CLIQ® Remote. – Hade CLIQ® Remote funnits 2009 hade vi valt den lösningen, menar Karl-Johan Westberg som själv sköter administrationen av CLIQ®. Då hade vi kunnat uppdatera behörigheter och tidsstyra tillträdet via Internet och CLIQ® Web Manager. Nu gör jag det  istället på plats i varje enskild CLIQ®-cylinder med en nyckel men det är ingen betungande uppgift. 

Tidsbegränsad behörighet

Möjligheten att kunna styra behörigheten till en viss tid och till vissa personer är en viktig säkerhetsfaktor.– Det är också tryggt att veta att en borttappad eller stulen CLIQ®-nyckel, till skillnad från en vanlig mekanisk nyckel, inte är en säkerhetsrisk, framhåller Karl-Johan Westberg. CLIQ®-nyckeln kan ju enkelt spärras. Jag kan också ta ut en logg från cylindern med hjälp av en nyckel som jag sedan ansluter till en dator. Det gör det möjligt att spåra vem som varit var och när. 

Vill du veta mer om hur ASSA ABLOY passar dina säkerhetsbehov?

På våra sidor Projektering och BIM berättar vi vilket stöd och hjälp vi kan ge i projektering av en dörrlösning. I sidorna För företaget finns det mesta du behöver veta om våra lösningar.