Kompromisslös säkerhet med CLIQ® Remote på Svenska Mässan

/global/scaled/5472x2381x0x771x1000x435/Other-assa-se-losningar-referenser-bilder-2015 03 05 - Gothia Towers 0023.jpg

Säkert, men ändå lätt att använda och administrera. Det var grundkraven när Svenska Mässan i Göteborg valde låslösning för hotellet Gothia Towers tekniska utrymmen med verksamhetskritisk och dyrbar utrustning.

– Efter att ha gått igenom offerterna valde vi CLIQ® Remote, berättar Peter Mogren, säkerhetstekniker på Svenska Mässan. Det är ett säkert och flexibelt system som vi i nuläget använder i våra tekniska utrymmen. Då är vi inte enbart beroende av nycklar som lätt kan tappas bort. Upphandlingen av CLIQ® Remote var ett viktigt tillägg från oss till den upphandling byggentreprenö- ren Peab gjorde inom ramen för partneringavtalet med Svenska Mässan för tornprojekten (se separat artikel). NOKAS i Göteborg har installerat låssystemen och ASSA ABLOY har projekterat.

Mekanik och elektronik i förening

CLIQ® Remote förenar fördelarna med passersystem och mekaniska nyckelsystem. Det gör systemet lämpligt för till exempel verksamheter med geografisk spridning. Med CLIQ® Remote är det möjligt att ge en person, oavsett var den befinner sig i världen, behörighet till en fastighet på distans eller att ta bort behörigheten. Dessutom går det att bestämma när på dygnet en utdelad nyckel ska börja och sluta fungera samt i vilka dörrar nyckeln får användas. Användarna kan enkelt uppdatera nycklarna via strategiskt utplacerade nyckeluppdaterare.

Vill du veta mer om hur ASSA ABLOY passar dina säkerhetsbehov?

På våra sidor Projektering och BIM berättar vi vilket stöd och hjälp vi kan ge i projektering av en dörrlösning. I sidorna För företaget finns det mesta du behöver veta om våra lösningar.