Öppet och säkert på Havs- och vattenmyndigheten

/global/scaled/2598x1130x0x1571x1000x435/Other-ASSA-SE-Losningar-Referenser-Bilder-ref-vattenmyndigheten-1.jpg

Huvudkontoret för Havs- och vattenmyndigheten finns i en unik, före detta lagerlokal precis intill Göta älv i Göteborg. Passande läge för den relativt nya myndigheten som arbetar ”för levande hav, sjöar och vattendrag till glädje och nytta för alla”.

Öppenheten hos Havs- och vattenmyndigheten har dubbel innebörd. Det handlar om att det ska vara en öppen arbetsmiljö med luftiga lokaler, vilket innebär att de flesta av medarbetarna, inklusive generaldirektör Björn Risinger själv, arbetar i ett öppet kontorslandskap. Men det handlar också om generaldirektörens önskan att HaV ska vara en öppen myndighet som gärna tar emot besökare, som inte är dold bakom stängda dörrar och svår att nå.

Skalskydd med ARX passersystem lösniongen

– Öppenheten är uppskattad och fungerar väldigt bra, men visst krävs det en annan säkerhet när besökare i stort sett kan kliva rakt in i verksamheten, konstaterar Helena Schmidt, säkerhetsstrateg på Havs- och vattenmyndigheten:

Idag har HaV ett tryggt skalskydd med ASSA ABLOYs passersystem ARX kombinerat med Galaxy inbrottslarm och brandvarning.

Passersystemet hanteras av personalen i växeln, som tycker att det är både enkelt och smidigt. Här kan de själva ta fram nya kort med hjälp av ARX Foto-ID, lägga till eller ändra tidsintervall, spärra kort samt utöka eller minska behörigheter.

Vill du veta mer om hur ASSA ABLOY passar dina säkerhetsbehov?

På våra sidor Projektering och BIM berättar vi vilket stöd och hjälp vi kan ge i projektering av en dörrlösning. I sidorna För företaget finns det mesta du behöver veta om våra lösningar.

Ta hjälp av våra Säkerhetsrådgivare. Fyll i vårt formulär så kontaktar vi dig!