ABB samlar passerkontrollen med ARX

/global/scaled/4277x1861x12x420x1000x435/Other-ASSA-SE-Losningar-Referenser-Bilder-ref-abb-1.jpg

ABB har sin verksamhet spridd på många platser i Sverige. För att samordna passerkontrollen på flera av orterna valde ABB passersystemet ARX.

Passersystem med ARX kopplar ihop flera anläggningar

Sonny Johansson, fastighetsansvarig på ABB Fastighet AB, har tillsammans med ABBs säkerhetsavdelning valt ARX av flera orsaker. Ett beröringsfritt system är bekvämt för användaren, men också för fastighetsägaren eftersom kortläsare och kort påverkas mindre av användning. En annan fördel är den fullständiga kontrollen över behörigheter och vem som utfärdat dem.

– Passersystemet ARX tillhör en ny generation passersystem som kan koppla ihop flera anläggningar i ett nätverk. Dessutom kopplar det ihop inbrottslarm och passersystem, säger Sonny Johansson.

Passersystemet är integrerat med inbrottslarm

Det nya passagesystemet är integrerat med Galaxy inbrottslarm och i Göteborg och Malmö är dessutom kameraövervakning kopplat till systemet.

ABB är en av medlemmarna i ASSA ABLOYs erfarenhetsgrupp kring ARX. Ett initiativ som välkomnas av Sonny Johansson:

Där kan vi få svar på frågor om andra har stött på problem. Med hjälp av andras erfarenheter får vi möjlighet att göra mer rätt.

Vill du veta mer om hur ASSA ABLOY passar dina säkerhetsbehov?

På våra sidor Projektering och BIM berättar vi vilket stöd och hjälp vi kan ge i projektering av en dörrlösning. Det mesta du behöver veta om våra lösningar finns under För företaget.

Ta hjälp av våra Säkerhetsrådgivare. Fyll i vårt formulär så kontaktar vi dig!