Säkerhetslösningar sjukhus och vårdinrättningar

I en vårdmiljö är det viktigt att behörigheter kan begränsas i tid och rum. Med ASSA ABLOYs lås- och säkerhetslösningar får du rätt säkerhet på rätt plats.

Inom vårdsektorn finns allt från stora universitetssjukhus med akutmottagning och ambulansintag till vårdcentraler, vaccinationsmottagningar och hälsocentraler. Öppenhet, tillgänglighet, säkerhet och en ren miljö mycket centrala faktorer.

Alla dörrar har olika säkerhetskrav

Huvudentréer, nödutgångar, kirurgiska enheter, patientrum och apotek har alla olika krav. Med ASSA ABLOYs produkter kan du kombinera mekanik, elektromekanik och automatik med passersystem, både online och offline. 

Med automatik klarar huvudentrén på ett sjukhus en hög genomströmning av människor. Samtidigt regleras temperaturen, det blir handikappvänligt och utrymning vid en nödsituation underlättas.

Automatiska dörrar och antimikrobiell yta på dörrhandtag

I kirurgiska enheter underlättar automatiska dörrar med sensorer eller armbågskontakter att mikrober inte sprids. I ett patientrum kan dörrhandtagen få antimikrobiell behandling för att begränsa spridning av vanliga sjukhusbakterier.

Avancerat stöldskydd på apoteken

På ett apotek med receptbelagda läkemedel och farliga ämnen krävs en kombination av avancerat stöldskydd och restriktiv passerkontroll. För nödutgångar krävs intelligenta panikbeslag. ASSA ABLOY hjälper till med allt detta.

När du väjer en säkerhetslösning från oss får du en hållbar systemlösning för framtiden.

ARX Säkerhetsystem

I ARX säkerhetssystem får du ett sofistikerat online säkerhetssystem med möjlighet till innovativa funktioner för säkerhet och bekvämlighet för din verksamhet

Så säkrar ARX din verksamhet 

Nycklar med digital behörighet

CLIQ® Remote kombinerar mekanisk och elektronisk säkerhet. Systemet är passa väl i tekniska utrymmen vänder sig till dig som har behov att ändra behörigheter ofta.

Läs om hur CLIQ® löser din säkerhet


Högsta mekaniska säkerhet

ASSA ABLOY Triton för kommersiella lokaler och offentliga fastigheter är en cylinderserie där vi har valt ut det bästa från våra cylindrar och samlat tekniken och kunskapen.

Läs mer

Ta hjälp av våra Säkerhetsrådgivare. Fyll i vårt formulär så kontaktar vi dig!

Kontaktperson